EBF3FB

Historie

  • Brdr. Price Tivoli Gateau Marcel
  • Brdr. Price Tivoli Udsmykning 3
  • Brdr. Price Tivoli 5
  • RAIS6022 1600Px

Fra bankekød til kaviar

I vores barndomshjem fyldte maden meget uanset om det var frikadeller, sol over Gudhjem eller finere fransk madlavning.

Det lagde grunden til den madglæde, der har forfulgt os resten af livet. Dén vil vi forsøge at give lidt videre på vores restaurant. Kodeordene for os er hjemlighed, hygge og personlighed. Det skal ikke være finere end alle kan være med. Hvad vil vi servere? Alt det vi elsker selv.

Fra bankekød til kaviar.
Dybest set vil vi gerne prøve at skabe en restaurant, hvor vi selv ville have lyst til at komme og spise. Et sted med gedigen mad og god stemning - mere end et udtryk for den seneste restaurant-trend. Det er der andre, der er meget skarpere til end os. Vi vil bare prøve at få sovsen til at smage, som vi selv bedst kan lide den.

Vi glæder os til at se, om I også kan…!

Et af de skønneste lokaler i Tivoli

Pricerne har et vist tilhørsforhold til den gamle have - vi føler os på en måde lidt i familie med den. Og derfor var det heller ikke nogen svær beslutning at tage, da Tivolis tidligere direktør Lars Liebst spurgte os, om vi havde lyst til at overtage restauranten ved glassalen, som før i tiden bla. havde lagt lokaler til den fornemme 'Belle terasse' og stjernehimmelens-restauranten ' The Paul'.

Med dun karakteristiske arkitektur, sine florlette, hvidmalede træespalierer, da mange glasruder, der giver følelsen af at sidde i et kæmpe drivhus, samt beliggenhed med udsigt til Tivolisøen, er restauranten ved Glassalen et skønt lokale i Tivoli.

I dag ligger restauranten i nabobygningen, hvor Price´s Diner tidligere havde lokale.

 

Price's historien

1785 kom en engelsk kunstnertrup til Danmark for at optræde på Dyrehavsbakken med linedans, kunstberidning og gymnastiske øvelser. Lederen af truppen hed James Price og var født i London i 1761.Han vendte tilbage til Dyrehaven med sin familie i nogle sæsoner og blev så glad for Danmark, at han endte med at ansøge om borgerbrev i København. I 1802 etablerede han sit første morskabsteater på Vesterbrogade, hvor han i samarbejde med den italienske kunstnerfamilie Casorti blandt andet viste pantomimer.
Han havde lige nået at få succes med teatret, da han kom uheldigt af dage under indtagelsen af en bedre middag på Hotel d'Angleterre. Kvalt i et kyllingelår. (Tænk på det, hvis du bestiller kylling i restauranten - spis langsomt!).

De kommende generationer førte Morskabsteatret videre med stort held, lige indtil Georg Carstensen åbnede Tivoli i 1843. Det var for hård en konkurrent, og familien Price måtte dreje nøglen om. Heldigvis var Carstensen så forudseende, at han knyttede nogle af familiens medlemmer til haven, hvor de var med til at etablere Pantomimeteatret. Mange af de forestillinger, man den dag i dag kan opleve, når påfuglen åbner sig, stammer tilbage fra Price og Casortis tid. En gren af familien Price valgte at turnere rundt i Europa med deres artisterier, og det er den gren, vi nedstammer fra. Vores oldefar optrådte som musikalsk klovn i sit sommerfuglekostume, og hans sønner, heriblandt vores farfar, rejste rundt og gøglede sammen.
Det lykkedes dog vores far at blive født i København, hvilket er heldigt, for ellers havde vi nok ikke haft mulighed for at vende tilbage til familiens gamle arbejdsplads - Tivoli - og åbne denne restaurant!

Et udvalg af det bedste!

Spis, oplev eller hold dit selskab

  • RAIS6022 1600Px

    Restaurant

    Hos Brdr. Price hylder vi det dansk-franske køkken til frokost og aftenen.

    Menu
  • RAIS6540 1600Px

    Events

    Vi har samlet alle vores arrangementer, events og skønne madoplevelser. Intet er værd at misse.

    Events
  • Brdr. Price Selskab

    Selskaber

    I historiske lokaler med højt til loftet tilbyder vi spændende rammer til dit arrangement.

    Selskaber

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag besked om tilbud, særlige events og nyheder...

Tilmeld nyhedsbrev